Main Pages

By Region

Pages

Resources

Group detail

EXPLORE WORLDWIDE:
Diamond Heart Nederland

Diamond Heart Nederland (DHNL) is de eerste Nederlandstalige doorgaande groep in de Ridhwan School. De groep is in augustus 2020 gestart.
Tot eind 2022 nemen we nog nieuwe studenten aan als er plekken vrij komen. Je komt dan op een wachtlijst te staan.

De leraren

De groep wordt geleid door Kyo Verberk en Marko Rinck.
Het vaste team van leraren wordt gevormd door Kyo Verberk, Marko Rinck, Chris Elzinga, Robbert Verschuur, Bregytta Rooney, Conny ten Klooster, Alex Adler, Janet Bressler en Maria van Balen.
De grondleggers van de Diamond Approach, Hameed Ali (A.H. Almaas) en Karen Johnson zien toe op het curriculum van de groep. Jeanne Rosenblum is de directeur.

Programma

Het programma bestaat uit 2 vijfdaagse retraites (in de zomer en de winter) plus 3 losse zondagen in het voorjaar en 3 in het najaar. Zolang er onzekerheden zijn over de ontwikkeling van het corona-virus, bieden we het programma aan via Zoom. Wel hopen we de eerste live retraite in juli te kunnen organiseren. 

Het programma van een 5-daagse retraite houdt in: twee teachings per dag, twee ‘kleine groepen’, geleid lichaamswerk en meditatie en een individuele sessie van 40 minuten.

 • ● De retraite begint op de eerste dag om 11.00 uur 's ochtends.
  ● Verder is het ochtendprogramma elke dag van 9.30 – 12.30 uur.
     Het middagprogramma van 14.30 – 17.30 uur.
     En als we een avondprogramma hebben, beginnen we om 19.15 of 20.00 uur en beëindigen we het programma meestal om 21.00 uur of (uiterlijk) 22.00 uur.
  ● Elke ochtend, behalve de eerste, is er van 8.00 – 8.30 een geleide meditatie en/of lichaamswerk door één van de leraren.
  ● Het middagprogramma op de laatste dag eindigt om 17.30 uur als de retraite met Zoom wordt gehouden en anders - als we weer live bij elkaar komen- na lunch en opruimen, om 16.00 uur.

De losse dagen beginnen om 9.30 uur. Van 12.30 – 14.30 uur is er pauze. En we eindigen om 17.30 uur.
Als op een middag 'kleine groepen' bij elkaar komen, zijn de tijden als volgt: de eerste 'kleine groep' 13.30 - 15.30 uur, de tweede 'kleine groep' is van 16.00 tot 18.00 uur.

Data en kosten losse retraitedagen en retraites

Resterende losse retraitedag 2021:
19 december

Data losse retraitedagen en retraites in 2022:

 • ● Winterretraite: 8-12 januari.
  ● Losse retraitedagen voorjaar: 27 februari, 15 mei, 12 juni.
     Op 15 mei organiseren we in de middag ‘kleine groepen’. Die beginnen op verschillende tijden.
  ● Zomerretraite: 13-17 juli live. Voor wie in juli niet aanwezig kunnen zijn: 26-30 augustus via Zoom.
  ● Losse retraitedagen najaar: 18 september, 9 oktober, 6 november.

Data retraites in 2023 en 2024:

 • ● 18-22 januari en 26-30 augustus 2023
  ● 24-28 januari en 24-28 augustus 2024

Programmakosten
Kosten voor de drie losse rertaitedagen zijn € 300.
Voor de winterretraite 2022 zijn de kosten € 510. Daarnaast zijn er huisvestingskosten voor de retraites wanneer we die weer live gaan houden. (Lees hierover meer)

Als je een dag mist vragen we je om de audioversie te beluisteren en de oefeningen te doen.

Betaling
Het is belangrijk dat je op tijd betaalt omdat er veel extra onkosten voor kantoor aan verbonden zijn om achter de niet betaalde rekeningen aan te gaan.
Je krijgt een maand van tevoren een brief met de datum waarop je betaald moet hebben. Lukt dat niet neem dan contact op met Stacia. Doe je dat niet dat krijg je een herinneringsfactuur met een “late fee” van € 25 extra. (Ook daarmee zijn de kosten van het extra werk meestal niet gedekt)

Aanmelden voor DHNL

Stuur een Engelstalige e-mail naar Stacia Roberts via DHNL@ridhwan.org en je ontvangt een inschrijfformulier en alle informatie over de inschrijfprocedure. Stacia doet de administratie voor de Ridhwan school die gevestigd is in de U.S.A . en ze is Engelstalig. Het programma wordt helemaal in het Nederlands gegeven. (Lees meer over de intake- en de aanmeldingsprocedure).

(Terug)

Kosten huisvesting live retraite

Zodra het kan zullen we de live-retraites in Meeuwenveen in Havelte organiseren. De beslissing voor de zomerretraite 2022 valt eind april. Daarna vervalt de optie op de accommodatie .

We willen hier iets vertellen over de huisvesting.

Er zijn voornamelijk 2-persoons- en 3-persoonskamers. Er zijn maar een paar 1-persoonskamers en 2 á 3 plekken om te kamperen. Alle maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. Er is een beperkte mogelijkheid om rekening te houden met medische diëten.

De prijs per dag per persoon is opgebouwd uit de volgende componenten: maaltijden incl. koffie en thee is € 30 per dag, gebruik van de grote zaal € 10 per dag, 1-persoonskamer € 45 per dag, 2-persoonskamer € 35 per dag, 3-persoonskamer € 25 per dag en 4-persoonskamer of kamperen € 15 per dag. De accomodatiekosten zijn vermeld excl. 9% BTW.

Voor de 5-daagse retraite, exclusief toeristenbelasting en excl. 9% BTW, komt dit neer op:

 • ● 4-persoonskamers en kamperen: € 275
  ● 3-persoonskamers € 325
  ● 2-persoonskamers € 375
  ● 1-persoonskamers € 425

Als we live gaan zullen we een lijst van accommodaties (hotels en B&B's) op EzGroopz zetten (de interne website van de groep) die op een afstand van max. 15 minuten autoreistijd van Meeuwenveen liggen. Je kunt je daar dan voor opgeven.
Als je kiest om in een B&B, huisje of hotel in de buurt te overnachten, moet je dat zelf organiseren en betaal je voor Meeuwenveen € 200 voor de maaltijden en het gebruik van de ruimtes.

(Terug)

De intakeprocedure

We werken met een intakeprocedure. Daarvoor sturen we je een aanmeldingsformulier toe met een aantal persoonlijke vragen. Die stellen we vanwege de aard van het werk, dat diepgaand, openend en transformerend is. We willen met je meekijken of het werk op dit moment in je leven geschikt voor je is. Je kunt het aanmeldingsformulier in het Nederlands invullen.

Soms zullen we aanvullende vragen stellen of je uitnodigen voor een gesprek. Het kan ook zijn dat we een proefperiode voorstellen en we na afloop samen evalueren of dit nu de juiste keuze voor je is. Het is dus belangrijk om wat tijd te nemen voor de vragen en ze zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.

De kosten voor de intakeprocedure zijn € 25. We zullen zo snel mogelijk op je aanmelding reageren.

Zodra je betaald hebt voor de eerste retraite op zoom ontvang je een bevestiging met een ‘information statement’. Dit is een verklaring van de Ridhwan school over haar doel en functie en hoe er gewerkt wordt. We zijn verplicht je daarvan op de hoogte te brengen. We vragen je die getekend terug te sturen. Je onderschrijft daarmee dat je dit statement hebt ontvangen en gelezen, en niet dat je het ermee eens bent. Met het tekenen van de statement ga je geen verplichting aan.

(Terug)

Aanmelden voor de groep

Wanneer je je voor de groep wilt aanmelden, stuur je een Engelstalige e-mail naar Stacia Roberts via DHNL@ridhwan.org en je ontvangt een inschrijfformulier en alle informatie over de inschrijfprocedure. Stacia doet de administratie voor de Ridhwan school die gevestigd is in de U.S.A . en ze is Engelstalig. Het programma wordt helemaal in het Nederlands gegeven.

Als je ons het ingevulde formulier terugstuurt, zal het alleen bekeken worden door de leraren die bij DHNL betrokken zijn.  Je krijgt zo snel mogelijk te horen of je aangenomen bent. Alleen als je aangenomen bent, zal een kopie van je applicatie in een veilige omgeving worden opgeslagen, anders wordt deze vernietigd.

We kunnen ons voorstellen dat je pas wilt instromen als we weer live bij elkaar kunnen komen, omdat je via Zoom misschien niet echt een goed beeld krijgt van hoe een Diamond Approach groep werkt. Zeker niet als je weerstand hebt tegen computerschermen, of als je op dit moment ook al je werk via Zoom moet doen.

Later instromen kan. Laat dit aan Stacia of via het contactformulier weten, dan laat Stacia je weten wanneer we weer live bij elkaar komen. We kunnen echter geen plek voor je vrijhouden, en je loopt het risico dat de groep tegen die tijd vol is.

Als je later instroomt, zullen we per persoon bekijken voor wie het nodig is om het gemiste materiaal dat we op Zoom hebben gedaan via audio-opnames in te halen. Dat is afhankelijk van je eerdere ervaring met de Diamond Approach.De bijdrage voor het naluisteren gaat naar het fonds waarmee studenten korting kunnen krijgen op programmakosten. (Zie hieronder bij 'Financiële Ondersteuning')

De kosten voor het naluisteren van de retraites zijn € 150,- voor een vijfdaagse retraite incl. de 3 losse retraitedagen die ervaan vooraf zijn gegaan.

(Terug)

Financiële ondersteuning

Na een jaar deelname aan de groep, kun je in aanmerking komen voor een beurs in geval je financiële ondersteuning nodig hebt om de groep te kunnen betalen.  Dit zal door de leraren per situatie worden bekeken.

Ook heeft Diamond Heart Nederland een door de studenten gevormd ‘Student For Student Fund’ opgericht om medestudenten vanaf augustus 2021 financieel te ondersteunen.

Daarnaast is er vanuit de Ridhwan School een Jeugd Fonds opgericht, waarbij je vier keer per jaar financiële ondersteuning voor de retraite- en huisvestingskosten kunt aanvragen als je dat nodig hebt en jonger dan 40 jaar bent.  Meer info kun je vinden op hun website https://dayouthfund.org/

(Terug)

Ridhwan School contributie en toegang tot de website

Als je deelneemt aan een doorgaande groep betaal je na een jaar een jaarlijkse contributie aan de Ridhwan foundation. Deze is € 105 per jaar. Er is de mogelijkheid om minder te betalen (€ 84) of meer (vanaf € 126 tot € 210). Daarmee steun je het werk, door bij te dragen aan de kosten van de organisatie in Berkeley, USA, voor administratie en de website.

Nadat je aangemeld bent, krijg je toegang tot de ‘portal’: het deel van de website van de school dat alleen voor studenten en leraren toegankelijk is. Daar kun je alle informatie over je eigen groep vinden en opnames van de lezingen die we gegeven hebben naluisteren.

Via de portal kun je ook de jaarlijkse contributie (dues) betalen en de accomodatiekosten. Via de portal kun je ook meer leren over de Diamond Approach. Er is bijvoorbeeld een woordenlijst (glossary) waarin alle termen beschreven worden die we gebruiken, met een link naar verschillende boeken van A.H. Almaas. Ook krijg je toegang tot alle activiteiten die alleen voor studenten worden georganiseerd, zoals lezingen van A.H. Almaas en meditaties door leraren.

(Terug)

Netherlands
NL

Subscribe to the Diamond Approach

 
See past editions of the Diamond Approach newsletter