Main Pages

By Region

Pages

Resources

Introductory Description: 

 

What have you learned as a result of studying the Diamond Approach?: 

Een van de belangijkste en betekenisvolste ontdekkingen op mijn DA pad, is de mogelijkheid van niet vechten tegen mijn ervaring, mijn ervaring niet manipuleren, maar me er juist helemaal voor openen en hem doorvoelen, of hij nu prettig, saai of verschrikkelijk is.
Eenvoudig de waarheid ervan in het moment erkennen en onderzoeken, zonder agenda dat hij anders moet worden, of dat er iets opgelost of verbeterd moet worden. Een grote bevrijding.
Het wonder dat zich dan voltrekt is telkens verrassend en heeft mij een rotsvast vertrouwen gegeven in de intelligentie van mijn ziel om zich op haar eigen manier te ontvouwen. Liefde voor de waarheid is mijn anker en kompas geworden.

What would you like your potential students to know about you as a teacher of the Diamond Approach?: 

Mijn fascinatie is de ervaring van belichaamd zijn en hoe lichaamssensaties informatie dragen over waar ik ben en over de bewegingen van mijn ziel.
Ik heb een Tantra-praktijk waar ik individuele lichaamswerksessies geef aan vrouwen die het contact met haar bekken en seksualiteit willen herstellen of verdiepen. Daarnaast verzorg ik af en toe tantra-workshops voor kleine groepjes vrouwen. Ook geef ik Integrale Bekkentherapie bij trauma in het bekkengebied bij vrouwen.
Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen, grootmoeder van twee kleinkinderen.
 

What attracted you to the Diamond Approach?: 

Ik had een jarenlange meditatie praktijk in een non-duale traditie in het Kashmir Shaivisme, en ik kon in prachtige staten en ervaringen verblijven. Maar als ik mijn meditatieplek verliet en aan de werkdag begon raakte ik de stilte, de expansie, de ego-loosheid kwijt. Dat was heel pijnlijk, het voelde alsof ik mezelf kwijtraakte. Ik zocht iets dat mij kon helpen daarmee: het dagelijks leven als beoefening. Ik heb geleerd dat het ego niet weg hoeft, maar dat het een toegang is tot intimiteit met mijn innerlijke diepte. In de loop der jaren is het transparanter en minder overheersend geworden. En als het me opnieuw in zijn greep heeft, heb ik een instrument om daarmee naar binnen te gaan.

What is most important for people to understand about the Diamond Approach?: 

Het ego hoeft niet weg: het is het lood van de alchemist, die het transformeert tot het goud van essentie. Jouw essentie. Door de manifestaties van je ego met liefde en interesse te onderzoeken en in het vuur van inquiry te verteren vind je de weg terug naar wie je in essentie bent. Het mooie is: telkens als er een smelten, een verzachten, een openen is, wordt je essentie voelbaar. Na verloop van tijd verschuift je identiteit van je ego naar je essentie. Je kunt het contact nog wel verliezen maar je ziel weet de weg terug.
Graag reis ik met je mee in dit proces van inquiry in je eigen ervaring in het moment.
Je ervaring is een gelaagd weefsel van o.a. gevoelens, emoties, gedachten, herinneringen, associaties, verlangens, impulsen, ego-agitatie en super-ego (zelfkritiek, afstand maken tot je ervaring) en lichaamssensaties.
De meeste directe ingang in je ervaring zijn je lichaamssensaties. Die zijn altijd in het nu.
Je ademhaling helpt je om uit de greep van je mind te komen en ruimte te maken voor de stroom van je ziel. Eenvoudige ademhalingsoefeningen en lichaamswerk zullen daarom een regelmatig terugkerend onderdeel zijn van het onderzoek.

Subscribe to the Diamond Approach