Main Pages

By Region

Pages

Resources

Introductory Description: 

I'll be adding some more info (and in English) here soon.

Meanwhile, if you're interested In Diamond Approach sessions or would like to know more: feel free to contact me. You can email me and/or we can schedule a call.

Mijn naam is Klaartje Berkelmans. Een groot deel van mijn leven werkte ik in de creatieve sector als zelfstandig illustrator. Vorm, kleur, en textuur zijn kwaliteiten die mij opvallen in de wereld om me heen. Maar ik ben ook gefascineerd door datgene wat niet meteen in woorden te benoemen valt: het mysterie van het bestaan. En hoe de diepte en gelaagdheid daarvan tot uitdrukking komen in mijzelf, in mijn relaties met anderen en het dagelijkse leven.

Mijn eerste kennismaking met de Ridhwan school en de beoefening van zelfonderzoek was in 2008. Het zelfbeeld wat ik tot dan toe voor statisch en vastomlijnd had gehouden (‘zo ben ik nu eenmaal’) opende en verruimde zich. Wie ik was bleek ruimer, meer fluïde en gelaagd, zonder definitief eindpunt.

Wat mij helpt om mezelf vollediger te leren kennen, is het inclusieve karakter van de Diamond Approach. Alle delen van mezelf zijn welkom. En omdat geen enkel gevoel of ervaring wordt uitgesloten ontstaat er ruimte om alles open en nieuwsgierig te onderzoeken

De ervaring van steeds verdere opening en ontvouwing heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Onderdeel van mijn persoonlijke proces was een groeiende wens om hier ook anderen in te begeleiden. Binnen de school volgde ik een intensief lerarentraject van ruim 10 jaar en sinds 2022 ben ik naast student ook Diamond Approach leraar. Ik waardeer het om enerzijds nooit uitgeleerd te zijn en tegelijkertijd anderen in hun eigen ontdekkingsproces te mogen ondersteunen.

Door de afgelopen 25 jaar heen volgde ik cursussen en workshops op het gebied van bio-energetica, tantra en systemisch werk. Naast mijn werk als Diamond Approach leraar ben ik trainer persoonlijke ontwikkeling bij de Baak.

Subscribe to the Diamond Approach