Main Pages

By Region

Pages

Resources

DBI_2024_09_21.22

September 21 - September 22, 2024
10:00 am - 05:00 pm
Arnhem, Netherlands

Diamond Body Inquiry

De waarde van belichaamd open onderzoek

Kyo Verberk met een team van DA leraren.

 

Wat is Diamond Body Inquiry?

De betekenis van je ervaring in het moment ontdek je niet alleen door erover na te denken. Verfijnd voelend in je lichaam blijkt de betekenis van je directe waarneming een toegang tot de spirituele dimensies van je dagelijkse bestaan. Om meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen gebruiken we verschillende werkvormen, zodat je directe ervaring in het moment toegankelijker wordt. Je bewustzijn verdiept je innerlijke bewegingen die de rode draad beginnen te vormen in je open onderzoek.

 

Voor wie?

Voor belangstellenden met interesse in bewustzijn en lichamelijkheid. Zowel voor studenten van de Ridhwan school als mensen die geïnteresseerd zijn in de Diamond Approach, die het werk aan den lijve willen ervaren. Veel mensen die beginnen met Diamant open onderzoek denken dat Inquiry betekent op een stoel zittend veel praten en luisteren… Uitspreken wat je ervaart is geen mentaal proces. Het kan mentaal worden wanneer je uitspreekt wat je denkt zonder in contact te zijn met de fijngevoelige substantie van je ziel. Je ziel is je fijngevoelige bewustzijn wat allerlei vormen aan kan nemen en inzicht geeft in je directe ervaring.

 

Inschrijven?

Stuur een mail naar: [email protected]   Vermeld in ieder geval je telefoonnummer, je motivatie, en of je ervaring hebt met groepswerk, lichaamswerk, spiritueel werk en/of meditatie. Ben je student aan de Ridhwan school vermeld dan aan welke groep je deelneemt. Ervaring op al deze gebieden is geen voorwaarde.

Een van de leraren zal contact opnemen mochten we nog vragen hebben.

 

We zullen verkennen hoe krachtig lichaamsbewustzijn en expressie samenwerken in open onderzoek.  Je zal soms op een stoel zitten, en niet alleen spreektaal gebruiken, maar vooral ook de taal van je lichaam verkennen. De vorm die we aannemen is deze dagen de ingang naar wat we in wezen zijn; naar Essentie. We zullen de levende dynamische aanwezigheid van onze ware aard zowel via de taal als via ons lichaam in meditatie en in open onderzoek op een nieuwe manier beleven.

 

Wat komt er aan bod in het eerste weekend:

1. Wat betekent je lichaam voor jou?

2. Hoe kun je open onderzoek doen via je lichaam?

3. Wat betekent vrij zijn in je lichaam?

4. Wat is de invloed van- bewust- verschillende krachten in je lichaam opmerken?

 

 En in het tweede weekend  (7-8 december) bouwen we daarop door:

1. Wat is de essentie van lichamelijkheid?

2. Wat is de invloed van objecten en objectrelaties op je lichaam?

3. Wat is de invloed van substanties en essentie op je lichaam?

4. Hoe oriënteert je lichaam zich in ruimte?

 

Kyo Verberk is Diamond Approach student sinds 1993 en sinds 10 jaar leraar van het Diamant pad. Ze werkt in de internationale Engelstalige groepen DANS en DHE3 en leidt sinds 3 jaar de Nederlandstalige doorgaande Diamond Approach groep samen met Marko Rinck. Haar achtergrond in lichaamswerk: Na afgestudeerd te zijn aan de theaterschool in 1982, volgde ze de Meditatie in Actie training met Lauren Matthews, deed ademwerk met Jane Neale, gevolgd door Deep Bodywork, Emotioneel en energetisch lichaamswerk werk sinds 1988, werd Rebalancer in 1990, en Osho Movement Integration practitioner in 1993, en van 1998 tot 2023 was Kyo senior leraar bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam.

Schedule: 

Inloop met Koffie & thee om 9.30 uur. Programma 10.00 -13.00 uur en 14.30 tot 17.30 uur.

 

Vegetarische lunch met broodjes, salades, biologisch sap, koffie en thee om 13.00 uur.

Mocht je een dieet hebben wil je dat dan bij je aanmelding doorgeven?

Fees: 

Programma kosten €440 voor beide weekends en €250 voor een weekend. (Incl. Lunch)

Teacher(s)

Stadsvilla Sonsbeek
Apeldoornseweg 75
Arnhem
Niederlande
NL

Subscribe to the Diamond Approach