Main Pages

By Region

Pages

Resources

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Wat is de Diamond Approach?

De Diamond Approach is een hedendaags spiritueel pad dat ons opent voor onze essentie – voor wie we ten diepste zijn – en voor de mystieke dimensie van de realiteit. Het overbrugt de tegenstelling tussen psychologie en spiritualiteit, lichaam en ziel, het aardse en het goddelijke. De grondleggers van dit pad zijn Hameed Ali (auteursnaam A.H.Almaas) en Karen Johnson.

De belangrijkste methode is een unieke vorm van zelf-onderzoek in onze persoonlijke en directe ervaring zoals die zich in elk moment aandient. Uitgangspunt hierbij is liefde voor de waarheid en een open en nieuwsgierige houding. Daarnaast beoefenen we meditatie en aanwezig-zijn in het moment om ons bewustzijn te verdiepen.

Tegelijkertijd omarmen we een vervullend leven vanuit datgene wat we over onszelf en over de realiteit bewust worden. Terwijl we steeds meer doorzien dat we in de wereld zijn, maar niet van de wereld.

Hoe kun je meer te weten komen over de Diamond Approach in Nederland en België?

Hieronder vind je alle beschikbare informatie. Als je op een + teken klikt, vouwt het betreffende onderdeel open. Dat sluit weer als je op het x teken klikt.

Nieuws

 • Kleuren van het hart - Online introductie in de Diamond Approach - 3 ochtenden op 6 en 27 april, 25 mei
  In deze online cursus verkennen we de diepte van het hart. Dan doen we met behulp van inquiry, de manier van onderzoek in de Diamond Approach. Zo kun je proeven van het innerlijk werk van de Diamond Approach.
  Klik hier of op het plusje bij 'Activiteiten' voor meer informatie.
  .
 • Kenmerken van het Zelf - Online boekgroep als introductie in de Diamond Approach - 6 ochtenden in de periode 24 aug tot 10 nov
  A.H. Almaas beschrijft in 'De innerlijke Diamant Deel 1 - Kenmerken van het zelf' hoe we contact met kwaliteiten van onze essentie tijdens de ontwikkeling van onze persoonlijkheid verliezen. Hierdoor raken we afgescheiden van wie we werkelijk zijn. De Diamond Approach laat zien hoe we weer contact met die kwaliteiten kunnen krijgen, om te worden wie we werkelijk zijn.
  Klik hier of op het plusje bij 'Activiteiten' voor meer informatie.
  .
 • Diamond Approach and Illness - Four online meetings in the period 11 Sept - 11 Dec
  For most of us getting ill is an inevitable part of life. In these meetings we want to explore what it means to be ill while walking the path of the Diamond Approach. How to meditate and inquire when you feel physically not well and in pain? Being ill probably gives you feelings of uncertainty and fear. How to stay present with all of that? Is there a transformational force in living with illness? Let’s explore and share that with each other. Voertaal is Engels.
  Klik hier of op het plusje bij 'Activiteiten' voor meer informatie.
  .
 • Diamond Body Inquiry - De waarde van belichaamd open onderzoek - 21-22 sept en 7-8 dec
  Als je op een verfijnde manier in je lichaam voelt, blijkt de kennis van je directe waarneming een toegang te zijn tot de spirituele dimensies van je dagelijkse bestaan. In 2 weekends werken we met verschillende vormen van lichaamswerk zodat je directe ervaring in het moment toegankelijker wordt en je bewustzijn zich verdiept.
  Klik hier voor informatie over het 1e weekend, en hier voor het 2e weekend. Of op het plusje bij 'Activiteiten' voor meer informatie.
  .
 • Vrij zijn van je superego - Een weekend in Zutphen - 19-20 okt
  Vanuit het perspectief van de Diamond Approach is het superego een innerlijke psychische structuur die de expansie van je bewustzijn en je levenskracht blokkeert. In dit weekend leer je je superego beter kennen, word je bewuster hoe het je blokkeert en leer je manieren om er vrij van te raken. Zo ga ja de essentie van wie je bent directer ervaren en kun je daar meer uitdrukking aan geven in je dagelijks leven.
  Klik hier of op het plusje bij 'Activiteiten' voor meer informatie.
  .

All News in Europe >> 

 • Kleuren van het hart - Online introductie in de Diamond Approach - 3 ochtenden op 6 en 27 april, 25 mei
  In deze online cursus verkennen we de diepte van het hart. Dan doen we met behulp van inquiry, de manier van onderzoek in de Diamond Approach. Zo kun je proeven van het innerlijk werk van de Diamond Approach. We gaan mediteren, het lichaam uitnodigen, en de verschillende hartkwaliteiten inbrengen en voelbaar maken.

  ● Ridhwanleraren: Anna Maria Roos en Maria Heimbucher.
  ● Data: 6, 27/4, 25/5.
  ● Tijd: van 10.00-12.30 uur.
  ● Online via een zoomlink,die je wordt toegestuurd.
  ● Kosten: € 90,- voor 3 bijeenkomsten
  ● Voertaal is Nederlands
  ● Informatie en opgave: via e-mail naar [email protected] of bel 06-53858876.
  .

 • Kenmerken van het Zelf - Online boekgroep als introductie in de Diamond Approach - 6 ochtenden in de periode 24 aug tot 10 nov
  A.H. Almaas beschrijft in 'De innerlijke Diamant Deel 1 - Kenmerken van het zelf' hoe we contact verliezen met kwaliteiten van onze essentie tijdens de ontwikkeling van onze persoonlijkheid . Hierdoor raken we afgescheiden van wie we werkelijk zijn. De Diamond Approach laat zien hoe we weer contact met die kwaliteiten kunnen krijgen, om te worden wie we werkelijk zijn.
  In 6 online bijeenkomsten bespreken we het boek en oefenen met Open Zelfonderzoek, een belangrijke methode binnen de Diamond Approach.