Main Pages

By Region

Pages

Resources

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Wat is de Diamond Approach?

De Diamond Approach is een hedendaags spiritueel pad dat ons opent voor onze essentie – voor wie we ten diepste zijn – en voor de mystieke dimensie van de realiteit. Het overbrugt de tegenstelling tussen psychologie en spiritualiteit, lichaam en ziel, het aardse en het goddelijke. De grondleggers van dit pad zijn Hameed Ali (auteursnaam A.H.Almaas) en Karen Johnson.

De belangrijkste methode is een unieke vorm van zelf-onderzoek in onze persoonlijke en directe ervaring zoals die zich in elk moment aandient. Uitgangspunt hierbij is liefde voor de waarheid en een open en nieuwsgierige houding. Daarnaast beoefenen we meditatie en aanwezig-zijn in het moment om ons bewustzijn te verdiepen.

Tegelijkertijd omarmen we een vervullend leven vanuit datgene wat we over onszelf en over de realiteit bewust worden. Terwijl we steeds meer doorzien dat we in de wereld zijn, maar niet van de wereld.

Hoe kun je meer te weten komen over de Diamond Approach in Nederland en België?

Hieronder vind je alle beschikbare informatie. Als je op een + teken klikt, vouwt het betreffende onderdeel open. Dat sluit weer als je op het x teken klikt.

Nieuws

 • Conny ten Klooster en Odile van Eck bieden 5 avonden aan over 'Leven met de dood - Rouwen als opening naar essentie'. Zie voor meer informatie onder 'Activiteiten'.
   
 • In het najaar van 2020 is de eerste Nederlandstalige doorgaande Diamond Approach groep van start gegaan: Diamond Heart Nederland (DHNL). Vanwege de corona-maatregelen die we in acht nemen, komt de groep geregeld via Zoom bij elkaar.
  Heb je belangstelling? ER IS NOG PLEK! Meld je dan aan door een e-mail naar Stacia Roberts te sturen. Je kunt bij haar ook voor informatie terecht. Alle correspondentie met haar vindt in het Engels plaats. Aanmeldingsformulieren kun je in het Nederlands invullen.

All News in Europe >> 

Vanwege corona hebben de Ridhwan-leraren in Nederland vooralsnog geen extra activiteiten georganiseerd.
Zie hieronder voor activiteiten in de rest van Europa. Je kunt ook meedoen met online-activiteiten.

All Events in Europe >>

In de Ridhwanschool bestaan allerlei doorgaande groepen, waarbinnen je de verschillende facetten van de Diamond Approach teachings kunt leren kennen. 

 • In het najaar van 2020 is de eerste Nederlandstalige doorgaande Diamond Approach groep van start gegaan: Diamond Heart Nederland (DHNL). Een up-to-date overzicht met allerlei praktische informatie over deze nieuwe Diamond Heart Nederland groep via je via deze link, Daar vind je ook de data van bijeenkomsten in 2021 en van de retraites in 2022 en 2023.

  Heb je belangstelling? ER IS NOG PLEK! Meld je dan aan door een e-mail naar Stacia Roberts te sturen.Je kunt bij haar ook voor informatie terecht. De correspondentie met haar vindt plaats in het Engels. Aanmeldingsformulieren kun je in het Nederlands invullen.

  Vanwege corona-maatregelen komt de groep geregeld via Zoom bij elkaar. Zodra het kan zullen we weer live bijeenkomsten organiseren.

In Engeland en Duitsland staan ook nog enkele Engels- en Duitstalige groepen open voor nieuwe deelnemers: 
All Open Groups in Europe >>

In Nederland zijn 23 Nederlandstalige Ridhwan-leraren actief plus 1 Engelstalige leraar, Lisa Barrett. Als je met een van hen privé-sessie wilt doen, kun je met diegene contact opnemen. Onder de foto's kun je zien wie nog ruimte hebben.

Leraren die ruimte hebben voor nieuwe studenten  

Leraren die met een wachtlijst werken

Leraren die geen nieuwe studenten aan kunnen nemen

All Diamond Approach Teachers in Europe >>

Regelmatig worden online workshops, kortlopende groepen e.d. georganiseerd waaraan je mee kunt doen.

Op dit moment is al het online aanbod nog in het Engels:
Course Catalogue of Diamond Approach Online >>

Op dit moment zijn enkele Engelstalige blogs op de website gepubliceerd:
All Blogs in US West/Western Canada >>
en
All Blogs from Australia/New Zealand >>

Er zijn allerlei Engelstalige video's beschikbaar, voornamelijk van A.H. Almaas en Karen Johnson, de grondleggers van de Diamond Approach en van de Ridhwanschool:
All Videos >>

De pagina 'Veel gestelde vragen' is op deze site momenteel alleen nog in het Engels beschikbaar:
Frequently Asked Questions >>

Als je vragen hebt over de Diamond Approach in Nederland en België kun je via e-mail contact opnemen met Chris Elzinga.

Subscribe to the Diamond Approach

 
See past editions of the Diamond Approach newsletter