Main Pages

By Region

Pages

Resources

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Wat is de Diamond Approach?

De Diamond Approach is een hedendaags spiritueel pad dat ons opent voor onze essentie – voor wie we ten diepste zijn – en voor de mystieke dimensie van de realiteit. Het overbrugt de tegenstelling tussen psychologie en spiritualiteit, lichaam en ziel, het aardse en het goddelijke. De grondleggers van dit pad zijn Hameed Ali (auteursnaam A.H.Almaas) en Karen Johnson.

De belangrijkste methode is een unieke vorm van zelf-onderzoek in onze persoonlijke en directe ervaring zoals die zich in elk moment aandient. Uitgangspunt hierbij is liefde voor de waarheid en een open en nieuwsgierige houding. Daarnaast beoefenen we meditatie en aanwezig-zijn in het moment om ons bewustzijn te verdiepen.

Tegelijkertijd omarmen we een vervullend leven vanuit datgene wat we over onszelf en over de realiteit bewust worden. Terwijl we steeds meer doorzien dat we in de wereld zijn, maar niet van de wereld.

Hoe kun je meer te weten komen over de Diamond Approach in Nederland en België?

Hieronder vind je alle beschikbare informatie. Als je op een + teken klikt, vouwt het betreffende onderdeel open. Dat sluit weer als je op het x teken klikt.

Nieuws

 • Into the colours of the soul - Engelstalige online cursus
  In deze online cursus van 10 zaterdagochtenden, kun je jezelf onderdompelen in de diepte van je ziel en de essenties ontdekken die daarin besloten liggen. De cursus wordt vanaf 23 september gegeven door Anna Maria Roos en Geoff Caird. De voertaal is Engels.
  Klik op het plusje bij 'Activiteiten' voor meer informatie .

All News in Europe >> 

 • Into the colours of the soul - Engelstalige online cursus
  In deze online cursus van 10 zaterdagochtenden, kun je jezelf onderdompelen in de diepte van je ziel en de essenties ontdekken die daarin besloten liggen. Deze krachtige bondgenoten ondersteunen je om werkelijk jezelf te zijn. Met o.a. compassie, kracht, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen zijn ze een precieze response op wat er in jouw leven nodig is, van moment tot moment.

  Tijdens de cursus leer je over meditatie, lichaamsbewustzijn en het proces van inquiry/onderzoek. Inspiratie voor deze cursus komt uit het boek “Spacecruiser Inquiry’ van A.H. Almaas.

  ● Leraren: Anna Maria Roos en Geoff Caird.
  ● Data: 23/8, 7 en 11/10, 4/11, 2 en 16/12. In 2024: 6 en 20/1, 10 en 24/2. Vanaf 7 februari, één keer per twee weken op dinsdagavond om 6.30 pm GT and 19.30 Nederlandse tijd.
  ● Tijd: van 10.00-12.30 Nederlandse tijd. Van 9.00-11.30 AM GT.
  ● Online via een zoomlink,die je wordt toegestuurd.
  ● Kosten: € 295,- voor 10 bijeenkomsten
  ● Voertaal is Engels
  ● Opgave: via e-mail naar annamariaroos@hetnet.nl en geoffcaird@gmail.com.
  ● Meer informatie volgt.
  .

Zie hieronder voor activiteiten in de rest van Europa. Je kunt ook meedoen met online-activiteiten.

All Events in Europe >>

In de Ridhwanschool bestaan allerlei doorgaande groepen, waarbinnen je de verschillende facetten van de Diamond Approach teachings kunt leren kennen. 

 • In het najaar van 2020 is de eerste Nederlandstalige doorgaande Diamond Approach groep van start gegaan: Diamond Heart Nederland (DHNL). Een up-to-date overzicht met allerlei praktische informatie over deze nieuwe Diamond Heart Nederland groep via je via deze link, Daar vind je ook de data van bijeenkomsten in 2023 t/m 2026.

  Heb je belangstelling? ER IS NOG PLEK TOT HET EINDE VAN HET JAAR! Meld je dan aan door een e-mail naar Stacia Roberts te sturen.Je kunt bij haar ook voor informatie terecht. De correspondentie met haar vindt plaats in het Engels. Aanmeldingsformulieren kun je in het Nederlands invullen.

  Vanwege corona-maatregelen is de groep geregeld via Zoom bij elkaar gekomen. Sinds de zomer van 2022 komen we weer live bij elkaar.

In Engeland en Duitsland staan ook nog enkele Engels- en Duitstalige groepen open voor nieuwe deelnemers: 
All Open Groups in Europe >>

In Nederland zijn 28 Nederlandstalige Ridhwan-leraren actief plus 1 Engelstalige leraar. Als je met een van hen privé-sessie wilt doen, kun je met diegene contact opnemen. Onder de foto's kun je zien wie nog ruimte hebben.

Leraren die ruimte hebben voor nieuwe studenten  

Leraren die met een wachtlijst werken

Leraren die geen nieuwe studenten aan kunnen nemen

All Diamond Approach Teachers in Europe >>

Regelmatig worden online workshops, kortlopende groepen e.d. georganiseerd waaraan je mee kunt doen.

Op dit moment is al het online aanbod nog in het Engels:
Course Catalogue of Diamond Approach Online >>

Op dit moment zijn enkele Engelstalige blogs op de website gepubliceerd:
All Blogs in US West/Western Canada >>
en
All Blogs from Australia/New Zealand >>

Er zijn allerlei Engelstalige video's beschikbaar, voornamelijk van A.H. Almaas en Karen Johnson, de grondleggers van de Diamond Approach en van de Ridhwanschool.
All Videos >>

Sinds de zomer van 2022 zijn via Youtube 'Pearl Dialogues' beschikbaar, waarin 2 Ridhwan-studenten Wazee en Elin in gesprek gaan met Ridhwan-leraren. Deze podcasts zijn in het Engels.

 

De pagina 'Veel gestelde vragen' is op deze site momenteel alleen nog in het Engels beschikbaar:
Frequently Asked Questions >>

Als je vragen hebt over de Diamond Approach in Nederland en België kun je via e-mail contact opnemen met Chris Elzinga.

Subscribe to the Diamond Approach

 
See past editions of the Diamond Approach newsletter