Main Pages

By Region

Pages

Resources

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Welkom bij Diamond Approach Nederland en België

Wat is de Diamond Approach?

De Diamond Approach is een hedendaags spiritueel pad dat ons opent voor onze essentie – voor wie we ten diepste zijn – en voor de mystieke dimensie van de realiteit. Het overbrugt de tegenstelling tussen psychologie en spiritualiteit, lichaam en ziel, het aardse en het goddelijke. De grondleggers van dit pad zijn Hameed Ali (auteursnaam A.H.Almaas) en Karen Johnson.

De belangrijkste methode is een unieke vorm van zelf-onderzoek in onze persoonlijke en directe ervaring zoals die zich in elk moment aandient. Uitgangspunt hierbij is liefde voor de waarheid en een open en nieuwsgierige houding. Daarnaast beoefenen we meditatie en aanwezig-zijn in het moment om ons bewustzijn te verdiepen.

Tegelijkertijd omarmen we een vervullend leven vanuit datgene wat we over onszelf en over de realiteit bewust worden. Terwijl we steeds meer doorzien dat we in de wereld zijn, maar niet van de wereld.

Hoe kun je meer te weten komen over de Diamond Approach in Nederland en België?

Hieronder vind je alle beschikbare informatie. Als je op een + teken klikt, vouwt het betreffende onderdeel open. Dat sluit weer als je op het x teken klikt.

Nieuws

 • De leraren Marko Rinck en Odile van Eck organiseren van 28 tot 30 augustus een weekend over 'Basisvertrouwen in lastige tijden'. Zie hieronder ook onder 'Activiteiten'.
   
 • Vanaf begin september start een training over 'Het Pad van Inquiry'. Het programma omvat 1 zondag en 7 zaterdagen en loopt door tot in april 2021. Learen zijn Odile van Eck, Alex Adler en Paul Sandwijk (assisteert). Zie hieronder ook onder 'Activiteiten'.
   
 • Op zondag 16 augustus 2020 gaat de eerste Nederlandstalige doorgaande Diamond Approach groep van start: Diamond Heart Nederland (DHNL). Heb je belangstelling? ER IS NOG PLEK! Meld je dan aan door een e-mail naar Stacia Roberts te sturen. Je kunt bij haar ook voor informatie terecht. Alle correspondentie met haar vindt in het Engels plaats. Aanmeldingsformulieren kun je in het Nederlands invullen.

  In verband met corona-maatregelen die we in acht nemen, vindt de start van de groep in augustus via Zoom plaats. Een up-to-date overzicht met allerlei praktische informatie over deze nieuwe Diamond Heart Nederland groep via je via deze link
   
 • De derde zondag van de serie over 'De Rode draad in Inquiry' vindt plaats op 28 juni en wordt via Zoom georganiseerd..

All News in Europe >> 

In de komende tijd organiseren Ridhwan-leraren in Nederland de volgende activiteiten:

 • Basisvertrouwen in onzekere tijden - een online weekend van 28-30 augustus

  • Door de komst van het coronavirus is de hele mensheid geconfronteerd met nieuwe en uitzonderlijke omstandigheden. Onze vertrouwde manier van leven, gebaseerd op gezond zijn, het hebben van een inkomen, elkaar kunnen ontmoeten wanneer we willen en vrij kunnen rondreizen, is voor velen onzeker geworden. In het weekend onderzoeken we de essentiële kwaliteit van basisvertrouwen en welke obstakels deze kwaliteit in de weg staan.
  • Data: het weekend van 28-30 augustus.
   Tijden: vr. 16.00-19.00 uur; za. en zo. van 9.30-13.30 uur 
   Leraren: Marko Rinck en Odile van Eck.
   Kosten: € 75,- (incl. BTW)
   Registreren kan tot 23 augustus door een email te sturen aan Odile van Eck.
   Flyer >>
 • Het Pad van Inquiry - 8 dagen, maandelijks vanaf 6 september

  • In deze training gaan we dieper in op de essentie van inquiry zoals we die in de Diamond Approach beoefenen: Je overgeven aan het leven zelf. Daarbij zullen we verschillende zijnskwaliteiten uitlichten die je ondersteunen om tot deze overgave te komen.


   Data in 2020: zondag 6 sept., zaterdagen 3 okt., 7 nov., 12 dec. In 2021: 9 jan., 6 feb., 6 maart, 10 april.
   Tijd: van 10.00 - 17.00 uur.
   Plaats: Werkplaats De Overvloed, Nijverheidsweg 16, Utrecht.
   Kosten: € 968,- (incl. BTW)
   Leraren: Odile van Eck, Alex Adler, Paul Sandwijk (assistent leraar).
   Flyer >

All Events in Europe >>

In de Ridhwanschool bestaan allerlei doorgaande groepen, waarbinnen je de verschillende facetten van de Diamond Approach teachings kunt leren kennen. 

 • In augustus 2020 gaat de eerste Nederlandstalige doorgaande Diamond Approach groep van start: Diamond Heart Nederland (DHNL). Een up-to-date overzicht met allerlei praktische informatie over deze nieuwe Diamond Heart Nederland groep via je via deze link

  Heb je belangstelling? Meld je dan aan door een e-mail naar Stacia Roberts te sturen.Je kunt bij haar ook voor informatie terecht. De correspondentie met haar vindt plaats in het Engels. Aanmeldingsformulieren kun je in het Nederlands invullen.

  Vanwege maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, worden in 2020 geen live-retraites in de Ridhwan School gegeven. Daarom bieden we de eerste retraite via Zoom aan in de vorm van 6 zondagen (10.00-18.00 uur incl pauze van 2 uur).
  Data zijn in 2020: 16/8, 13/9, 18/10, 15/11, 20/12 en 10/1 in 2021.
  Zie hiervoor de nieuwste flyer >> 

In Engeland en Duitsland staan ook nog enkele Engels- en Duitstalige groepen open voor nieuwe deelnemers: 
All Open Groups in Europe >>

In Nederland zijn 19 Nederlandstalige Ridhwan-leraren actief plus 1 Engelstalige leraar, Lisa Barrett. Als je met een van hen privé-sessie wilt doen, kun je met diegene contact opnemen. 

Leraren die ruimte hebben voor nieuwe studenten  

Leraren die met een wachtlijst werken

Leraren die geen nieuwe studenten aan kunnen nemen

All Diamond Approach Teachers in Europe >>

Regelmatig worden online workshops, kortlopende groepen e.d. georganiseerd waaraan je mee kunt doen.

Op dit moment is al het online aanbod nog in het Engels:
Course Catalogue of Diamond Approach Online >>

Op dit moment zijn enkele Engelstalige blogs op de website gepubliceerd:
All Blogs in US West/Western Canada >>
en
All Blogs from Australia/New Zealand >>

Er zijn allerlei Engelstalige video's beschikbaar, voornamelijk van A.H. Almaas en Karen Johnson, de grondleggers van de Diamond Approach en van de Ridhwanschool:
All Videos >>

De pagina 'Veel gestelde vragen' is op deze site momenteel alleen nog in het Engels beschikbaar:
Frequently Asked Questions >>

Als je vragen hebt over de Diamond Approach in Nederland en België kun je via e-mail contact opnemen met Chris Elzinga.

Subscribe to the Diamond Approach

 
See past editions of the Diamond Approach newsletter